• 500 g hakket oksekød
  • 16 skalotteløg
  • 4 porrer
  • 8 gulerødder
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 spsk. mel
  • 1 1/2 l vand
  • 140 g koncentreret tomatpúre
  • 2 laurbærblad

Gryderet med hakket oksekød og porrer. Hakket oksekød kan bruges i mange lækre kødretter og en klassisk gryderet er ingen undtagelse. Gryderetten her kan eventuelt serveres sammen med kartoffelmos eller ris.

Fremgangsmåde:

  1. Pil løgene og skær porrerne i tykke ringe. Skræl gulerødderne og skær dem ligeledes i skiver.
  2. Brun hakket oksekød i en gryde med varm olie. Drys oksekødet med salt og peber. Efterfølgende drysses mel i gryden og røres sammen.
  3. Rør vand og tomatpuré sammen med det brunede oksekød. Tilsæt laurbærblad, løg, porrer og gulerødder.
  4. Lad gryderetten koge op og lad den herefter simre i ca. 45 minutter.
  5. Smag gryderetten til med salt og peber.

Server gryderet med hakket oksekød og porrer lunt og eventuelt sammen med hjemmelavet kartoffelmos eller ris.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Gryderet med hakket oksekød og porrer, 5.0 out of 5 based on 2 ratings